• Nederlands
  • Français
  • English (UK)

De invloed van de biotechnologie op voedselproductie, voedselverwerking en gezondheidszorg neemt een steeds grotere vlucht. Door sommigen toegejuicht, door anderen verafschuwt.

Deze website is bedoeld u een inzicht te geven over de voor- en tegenargumenten, de huidige toepassingen en ontwikkelingen en hun ecologische, economische en politieke invloed op de mondiale samenleving.

Om onze onafhankelijkheid te bewaren is bewust gekozen geen enkele vorm van subsidie te aanvaarden. Voor de financiering van onze activiteiten hebben we twee bronnen: onderzoeksprojecten en de exploitatie van een ‘chambres d’hôtes’, Ferme la belle vue, tel: +32 (0)61 46 78 13 of  +32 (0)3 281 55 78

Deze is gelegen in de Ardennen in een prachtig wandelgebied, (zie foto's) ook aan te bevelen voor sportieve fietstochten zowel met de koersfiets als de mountainbike. Maar ook om rustig een boek te lezen en te genieten van de rust in deze omgeving.

 

 

 

Hallo ik ben Aäron

 

 
Ik hoop jullie regelmatig  op de hoogte te houden van mijn katerkijk op de mensenwereld.

Mijn katerkijk op jullie samenleving wordt met het uur droeviger. Het nieuwe jaar, een beetje afhankelijk van jullie geloof, begon bloederig. Van enig Misjpoge-gevoel blijkt geen sprake meer te zijn. Jullie bepalen wie iemand is op basis van zijn/haar huidskleur, het soort haar en de kleur daarvan, de kromming van de neus en zijn taal. Dit terwijl jullie ook beweren dat jullie broeders en zusters zijn. Wordt het geen tijd om daar eens goed over na te denken? Samen om de denkbeeldige tafel te gaan zitten. Met jullie technische middelen is dat mondiaal ook mogelijk. Wat een vooruitgang zou ik dan denken. Maar wat hoor ik daarover? Dat jullie elkaar uitmaken voor rotte vis. Als er iemand doodgeschoten/vermoord wordt in een nachtclub in Istanbul  zijn de reacties van sommigen van jullie zonder meer beangstigend, onmenselijk. Jullie z.g. Joods/Christelijke beschaving zit duidelijk in een dieptepunt. Jullie stichten dan wel wat jullie noemen "denktanks". Maar de basis van jullie "denkers" hoe zit het daarmee? Welke contacten hebben zij met de gemiddelde burger, met de z.g. laaggeschoolden? Laat mij eens weten hoe jullie de ontwikkelingen zien. Wat is progressief en wat conservatief denken? Hoe we terugkeren naar Misjpoge, het "familie" gevoel noodzakelijk voor een vreedzame samenleving.

5 januari 2017

In 1987, dus 27 jaar geleden, schreven wij "Biotechnologie: schaap met 5 poten of zevenkoppige draak?". Dat verscheen toen in Socialistische Standpunten. We hebben dit voorgelegd aan de verschillende politieke partijen in Vlaanderen. Dit met de bedoeling het maatschappelijk debat over deze techniek op gang te trekken.

Wie belangstelling heeft voor dit nog steeds controversiële onderwerp stuurt ons zijn mailadres en wij zenden u dit historische document . 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.